Etiketter

Husflidslaget


Siste lappekvelden før jul

Her er Rimfrost i tre forskjellige utgaver.  Utrolig hvor mye stoffvalget betyr for resultatet. Vi gleder oss til mer lapping etter jul.
 


Jeg hadde igjen noen rester etter adventsduken med stjerner.  Da var det tilbake til rutene igjen som jeg stadig "forsker" på.  Nå begynner de snart å bli bra. jeg har blitt ganske "hekta på stoff", heldigvis av det ufarlige slaget.

Lapper

Lappesesongen har begynt igjen. Vi treffes på Sylte skole til hyggelige kvelder.  Vi startet med å lage "pompadour", beregnet på jålete småfrøkner og sminkesakene deres.  Kan selvfølgelig brukes til andre ting også.  Morsomt å lage dem.

 


10. september 2011, Husflidsdagen.
Fræna Husflidslag markerte med Strikketorg på Bølgen.  11 medlemmer møtte opp, vi hadde fin utstilling, og mange var interesserte i å se på det vi hadde stilt ut.  En trivelig dag. Fotoapparatet lå dessverre igjen i bilen, men det ble tatt bilder. Så vi får se etter hvert.
Lappedamene hadde bestemt seg for avslutning på Syltesetra på hytta til Kari den 21. juni.  En fin kveld, langt til skogs, men vi fant fram.  Der var det fyr i ovnen og varm suppe som gjorde godt. (Kaldt til å være midtsommer!) En riktig trivelig kveld, og hadde det ikke vært for grantrærne naboen har plantet, hadde vi sett utover Frænfjorden også. Dette bildet er tatt litt lenger ned i veien.


18.juni 2011
11 medlemmer av Husflidslaget drog på tur til Rauma Ullvarefabrik på Åndalsnes
Vi fikk omvisning på fabrikken, interessant.  Etterpå handlet vi i fabrikkutsalget før vi tok oss en matbit på kroa og vendte nesene hjemover igjen.  en fin dag!

Medlemskveld på Skarset Grendahus, 11.april 2011

Denne kvelden handlet det om å male på egg.  Karianne hadde stilt ut alle sine egg. Mine ble jo ikke helt som de som var utstilt, men det var morsomt å male.


14.mars 2011
Medlemskveld på Sylte skole: "Alterdukene i Møre forteller".
Vi hadde en meget  engasjert foredragsholder som holdt et kjempeinteressant foredrag.  Hun viste bilder.  Utrolig mye fint håndarbeid, hardangersøm, hekling, venetiansk broderi, engelsk broderi, sprang , korssting og plattsøm...og her er resultatet av kurset.

Nytt kurs

I november startet vi på kurs i engelsk broderi.  Instruktør var Liv som er en tusenkunstner med nål og tråd.
Vi hadde blitt inspirert av nydelige arbeider på utstillingen, men vi oppdaget at det var ikke så enkelt å få  det pent.  Vi må bare beundre de som har laget det fine arbeidet vi hadde utstilt.


Jubileumsutstilling på Vonheim, Malmefjorden

Utstillingen ble kjempefin, ca 70 personer var innom, vi var svært fornøyde med dagen.
 Komiteen bestod av Kari, Solrun, Unni og Liv. De gjorde en kjempejobb og ble påskjønnet med en blomsterhilsen fra laget.


Kake fra gjenåpnet Bud Bakeri.

Kaffe og kaker er et absolutt must for fine anledninger. I tillegg til marsipankaka serverte vi vafler, rundstykker og eplekake.
alt så ut til å smake.
Gevinster på loddboka som blir trukket i november.

Eksempler fra "broderiavdelingen".  Nærmest ser vi til venstre Assissi-broderi, til høyre svartsøm. Bak ser vi et kjøkkensett, et slik som alle husmødre med respekt for seg selv hadde på kjøkkenet, bestod av pyntehåndkle, benkduk og bordduk.


Medlemskveld
Etter sommerferien har laget kommet i siget igjen, og 23. september hadde vi medlemskveld på Sylte skole.  tema for kvelden var Sprang, en svært gammel teknikk som i hvert fall ikke jeg hadde sett før.
Det er en fletteteknikk, uten andre hjelpemider enn en ramme, garn og fingrene.
Husflidskonsulenten som demonstrerte teknikken for oss, mente at det finnes nok en del "der ute" av sprangarbeider, men folk er ikke riktig klar over hva det er.

Her er et av eksemplene husflidskonsulenten hadde med seg.


Husflidslaget har hatt mange kurs siste året, her er noen eksempler:

Landskap i nålefilt


Nisser i nålefilt


NålebrevSkyggestrikk