Etiketter

Bøker


Dette er femte og sistebok om Barbarotti, og jeg som ikke kunne fordra Håkan Nesser er blitt en ihuga tilhenger. Denne var virkelig god. Anbefales!


Engelsk krim

Jeg har gjenoppdaget Morse. God engelsk krim, anbefales.

Dansk krim
Denne forfatteren skriver godt.  Og så en danske da! Han kan minne litt om GW Person i måten å skrive på. Kan absolutt anbefales.

Enda en anbefaling.  Forfatteren Trygve Gulbrandsen ble oversatt til en mengde språk med sin familiroman om Bjørndalsslekten.  Jeg så faktisk den første boka filmatisert i min grønne ungdom, med tyske skuespillere. Jeg kan enda se for meg disse skuespillerne når jeg leser bøkene.  Tror ikke det var noen spesielt god film, men bøkene var gode.
En av mine favoritter er "Ulfsætta" av Knut Hauge. Forfatteren er fra Valdres og skriver nynorsk, et levende nynorsk som er behagelig å lese. Serien består av 8 bøker som omhandler en familie fra Slidre gjennom tre århundre.  Hauge har flettet inn faktiske hendinger som angår familien, det gjør historien troverdig.  Anbefales. 
Er ferdig med nyeste Nesbø.
Det må innrømmes at jeg likte noen av de tidligere bøkene bedre, f.eks. Panserhjerte og Marekors. Men smaken er heldigvis forskjellig.


Her er en forfatter jeg aldri har likt, jeg har irritert meg både gul og grønn over detektiven Van Veteren som bor i et land og en by ingen kjenner. Jeg må vite hvor ting skjer.
Og så kom denne i hus ved et feilkjøp (manglende avbestilling), og så var den jo helt annerledes.  Handlingen foregår i Sverige og personene har svenske navn.  Da oppdaget jeg at Håkon Nesser er en god forfatter, her heter detektiven riktignok Barbarotti, men litt italiensk avstamning kan tåles.  jeg må lese de andre bøkene i serien også!!


Nytt navn:

Har oppdaget en "ny" svensk forfatter, Leif GW Persson.  Han skriver bøker etter min smak, saktegående og full av underfundig humor.  Mordet er ikke det viktigste, men oppklaringen av det.

Anbefales!!31.mars 2011
Har funnet en liten godbit som ikke er krim!!!
Kjøpte på mammutsalg "På høye hæler over Grønland" av Siri Østli.
Den var riktig morsom.  Det er lenge siden jeg har kost meg slik med noe som ikke er krim.


Har man en mørk side?

Hvorfor leses det først og fremst krim?

For tiden er yndlingsforfatteren Elizabeth George som skriver om politimannen Tommy Lynley. Damen skriver knakende godt.
Et par andre engelske kan også anbefales, Minette Walters og P.D. James.
Walters har ingen gjennomgangsdetektiv, men James har sin Adam Dalgliesh.

Enda flere engelske: Andrew Taylor og Peter Robinson, har sett et par som er oversatt til norsk, men jeg har kjøpt mine gjennom Amazon.  Kjekt.  Da får jeg dem rett i postkassa.

Jeg har dessuten funnet noen svenske krimforfattere jeg liker.  Først og fremst Stieg Larsson og hans Millennium-trilogi.  Synd at mannen er død så han ikke kan skrive flere.